Garagedeur onderdelen

De aanschaf van een garagedeur is niet goedkoop, daarom is het logisch dat je er vele jaren gebruikt van wilt kunnen maken. Wat veel mensen echter niet weten, is dat garagedeuren langer meegaan wanneer je ze regelmatig van een onderhoudsbeurt voorziet. Daarbij kan het ook nodig zijn dat je zo nu en dan een garagedeur onderdelen dient te vervangen. Het vervangen van onderdelen van de deur maakt dat je de levensduur behoorlijk kunt verlengen.

Het deurblad reinigen

Een-sectionaaldeurHet reinigen van het deurblad is belangrijk om vuil (en vooral eventuele vogelpoep) te verwijderen. Vogelpoep kan, net zoals bij auto’s, de lak aantasten als je het er te lang op laat zitten. Voor het reinigen van het deurblad is het belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, want hier zitten bestandsdelen in die de laklaag kunnen aantasten. Maak het blad schoon met een zachte spons. Naast het reinigen van de deur, is het ook belangrijk om de rails waarin de deur bij het openen wordt gehangen schoon is. Controleer de rails daarom op vuil en verwijder dit indien dat nodig is.

Het smeren van garagedeur onderdelen

Ongeveer twee keer per jaar is het belangrijk om de garagedeur onderdelen te smeren, zodat ze soepel blijven lopen en langer mee gaan. Onderdelen die onder andere gesmeerd moeten worden zijn de assen en de looprollen. Indien het smeren niet het gewenste resultaat oplevert, dan kan het wellicht nodig zijn dat onderdelen van de garagedeur vervangen moeten worden.

Onderdelen van de garagedeur vervangen

Garagedeur-onderdeelBepaalde onderdelen van garagedeuren, waaronder de hefkabels, staan onder spanning. Hierdoor is het vervangen van deze onderdelen een gevaarlijke klus als je niet weet waar je mee bezig bent. Het is dan ook ten zeerste af te raden om onderdelen zelf te vervangen als je niet weet hoe je dit op een veilige en goede manier moet doen. Het uitgangspunt moet dan ook zijn, dat als je de onderdelen niet zelfstandig kunt vervangen, je altijd een garagedeur monteur inschakelt om het werk uit te laten voeren. Een monteur voert het werk in de meeste gevallen ook veel sneller uit, waardoor je tijd overhoud om aan andere dingen te besteden. Bovendien bieden bedrijven die zich in garagedeuren hebben gespecialiseerd vaak onderhoudscontracten aan, waarmee je verzekerd bent van een goed onderhouden deur.
Besluit je toch om zelf garagedeur onderdelen te vervangen? Vergeet dan niet om de eventueel aanwezige elektrische aandrijving van de deur uit te zetten. Je kunt overigens tegenwoordig online onderdelen voor de garagedeur bestellen. Dat scheelt je niet alleen veel tijd, maar vaak ook geld. Een voorbeeld van een webshop vind je hier: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-onderdelen/.