Lidl vraagt Kin voor duurzaam project

Lidl is een grote Duitse supermarktketen die ook internationaal te werk gaat. Zo vind je tegenwoordig in Nederland overal een Lidl. De Lidl is in Nederland zo enorm gegroeid dat het al een aantal distributiecentra heeft. Het gaat zo goed dat Lidl er nog meer gaat bouwen. het nieuwste distributiecentrum staat in Waddinxveen. Speerpunt is duurzaam. Daarom heeft Lidl Kin ingeschakeld voor de werktuigbouwkundige installaties.

Duurzaam

Lidl wil zijn voordeel doen door een erg duurzaam distributiecentrum te bouwen. Het gebouw heeft een oppervlakte van ongeveer 50 duizend vierkante meter. Ze willen het gebouw erg duurzaam maken door de hulp van kin installietietechniek in te schakelen. Kin zal ervoor zorgen dat ze de juiste werktuigbouwkundige installaties zullen bouwen. Zo zullen de koeling en de verwarming worden verzorgd door een WKO-systeem. Daarnaast combineren ze dit systeem met de restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie. Zo zijn er nog meer slimme technieken om dit een erg duurzaam distributiecentrum te maken.

Lidl Nederland

De Lidl is de laatste jaren erg gegroied in Nederland. Zo zijn er tegenwoordig 407 winkels in Nederland. Deze worden gestuurd vanuit Huizen te Noord-Holland, waar het hoofdkantoor is gevestigd. De eerste Lidl in Nederland was er in 1997 in Uden. In 2008 had het 317 filialen en het heeft nu ondertussen 407 winkels. Een van de manieren waarin Lidl zich onderscheidt in Nederland is het Duitse supermarkt syteem, waarin ze dus niet alleen de dagelijkse boodschappen verkopen, maar ook vaak nuttige tijdelijke aanbiedingen hebben, zoals een boor of een fietspomp. Dit is een van de redenen dat Lidl zo succesvol is in Nederland.

Samenwerking

Lidl Nederland hoopt net als Kin installatietechniek in een goede samenwerking. Dit is in opdracht van Van de Ven Bouwgroep. KIN Installatietechniek kan nu dus een werktuigbouwkundige installatie realiseren voor Lidl. De werkzaamheden wat betref dit project zijn gestart in december 2015. De geplande oplevering is eind augustus 2016. Tot zover verloopt alles volgens de planning, en zijn ze bij KIN Installatietechniek trots op deze samenwerking en erg tevreden over deze samenwerking. Dit geldt ook voor Lidl en Van de Ven Bouwgroep.